Kunstzinnige Therapie beeldend

Biografiewerk

Coaching


http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-kleurencirkel-kleurpotlood

Kunstzinnige Therapie beeldend


Hier werk je met tekenen, schilderen of boetseren. Je bent zelf aan het scheppen, krijgt er inzicht door en kunt er iets aan veranderen. Je doet gerichte eenvoudige oefeningen en deze werken door tot in je fysieke lichaam. Het gaat niet om het maken van grote kunst. De weg is belangrijker dan het resultaat. Het is geschikt voor volwassenen en kinderen.
Als je gezond bent ben je in evenwicht met jezelf en je omgeving. Geestelijk, maar ook fysiek. Het lichaam heeft zijn eigen evenwicht. Dat is niet statisch, maar net zo beweeglijk als het leven, je gezondheid en je levensfase. Je biografie speelt hierbij een rol.
Als je ziek bent ben je letterlijk of figuurlijk uit dat evenwicht en moet je een nieuwe balans zoeken. De vraag "Wat mankeer je?" is: "Wat kom je tekort? Wat heb je nodig? En wat zou je zelf kunnen ontwikkelen om weer in dat gezonde midden te komen?" Dat is voor iedereen anders. Kunstzinnige therapie spreekt je aan op je eigen scheppende vermogen en dat is het genezende principe dat in ieder mens te vinden is.
Ook bij kunst werk je met balans en zoek je oplossingen voor je schilderij of beeld. Natuurlijk krijg je daar ondersteuning bij, maar de veranderingen die je tot stand brengt doe je zelf. Goed waarnemen zonder meteen een oordeel te hebben is belangrijk: je moet iets eerst zien en erkennen voor je iets kunt veranderen. Dan kun je komen tot acceptatie, verwerking en verandering. De natuur is daarbij ons grote voorbeeld. Warmte doet iets anders met je dan kou. Ook kleuren en vormen hebben hun eigen werking. Steviger worden of zachter, je openen of juist beschermen, loslaten of grenzen leren zetten: de oefeningen spreken iets in jou aan wat nog ontoereikend is. Je klachten zijn bepalend voor de werkwijze.

Tekenen Afhankelijk van je vraag kiezen we voor zwart-wit of kleur, geometrie, waarnemend tekenen, vormtekenen, dynamisch tekenen, arceren of werken met houtskool. Met tekenen sluit je het meeste aan bij de wereld van het heldere denken.

http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-grafietpotlood-greinen           http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-dynamisch-tekenen             http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-waarnemend-tekenen

Schilderen Bij schilderen kiezen we uit: nat-in-nat schilderen, sluieren, aquarel, vormschilderen, acryl, olieverf, inkt of pastelkrijt. Met schilderen geef je de wereld van het voelen meer ruimte.

http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-Tricolore-olieverf             http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-nat-in-nat-eekhoorn

Boetseren Met boetseren hebben we met 3 dimensies te maken: Je beweegt je in de ruimte. Je moet tasten, vormgeven. Daarmee werk je niet alleen aan de klei, maar ook aan eigen vormkracht en willen.

http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-boetseren http://www.brigittepovel.nl-kunstzinnige-therapie-aquaduct

Biografiewerk

Ieder mensenleven is anders en de dingen die je meemaakt vormen jou tot wie je bent. Goed kijken naar wat er in jouw leven gebeurt zonder daar meteen heel emotioneel over te worden is enorm verrijkend. Je leert je eigen sterke en te ontwikkelen kanten kennen. Je krijgt plotseling zicht op een hele landkaart, op je eigen rode draad en je levensthema's. Dat maakt dat jouw ervaringen -dus ook de negatieve- gereedschap kunnen worden voor een toekomst in vrijheid. Bij biografiewerk horen gesprekken en (thuis-)opdrachten.

Coaching

Individuele coaching helpt je om met behulp een korte serie gesprekken en vragen zicht te krijgen op je eigen functioneren thuis en op je werk. Het maakt helder waar je knelpunten zitten en hoe je daarmee aan de slag kunt gaan. Het kan confronterend zijn maar ook uitnodigend en uitdagend en je heel veel nieuwe energie geven om je pad te vervolgen of juist een nieuw pad in te slaan.


http://www.brigittepovel.nl-blauwe-stroom/olieverf

Tarieven

Kunstzinnige Therapie en Biografiewerk € 62,50 per uur inclusief 21% BTW
Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de kosten. Vraag je verzekering hiernaar.

Coaching particulieren:
intakegesprek: € 45,- incl.21% BTW
losse sessie (1 uur): € 75,- incl.21% BTW
traject 5 sessies: € 350,- incl.21% BTW

Coaching ZZP'ers:
intakegesprek: € 45,- excl.21% BTW
losse sessie (1 uur): € 90,- excl.21% BTW

Coaching tarieven voor werkgevers:
intakegesprek: € 45,- ex. BTW (21%)
losse sessie (1 uur): € 125,- excl.21% BTW

Afspraken die minimaal 24 uur van tevoren zijn afgebeld worden niet in rekening gebracht.